Beste zwemmers, Wij mogen weer open!

De voorwaarden en spelregels kunt u hier vinden: Lees meer hierover op deze pagina

De gewijzigde openingstijden tijdens coronacrisis kunt u hier vinden: Lees meer hierover op deze pagina

Hopelijk tot binnenkort.

Het schoonste en leukste zwembad

Van de regio!

Een persoonlijke noot op de maatregelen

Beste zwemmers,

Na de aankondiging van vorige week dinsdag is er veel onrust in de maatschappij en de sportwereld ontstaan. Zoals een klant het treffend zei, vanwege de gezondheid niet mogen sporten, het is moeilijk uit te leggen.

De maatregelen hebben veel losgemaakt. We hebben meegemaakt dat klanten onderling ruzie maken over het nut en de rechtvaardiging van de maatregelen. Klanten en lesgevers met tranen in hun ogen over het gevoel wat de maatregelen teweeg brengen en dat klanten zich niet meer welkom voelen. Dit doet ontzettend veel pijn.
Maar helaas ook agressie: agressie over de maatregelen, waarbij er zowel agressie is tegen de maatregelen als agressie dat de maatregelen niet streng genoeg zouden zijn.

De sport staat hier tussenin. Net als vele andere zwembaden is de Waterdam eigendom van de overheid en gelden per definitie de regels van diezelfde overheid. Het zijn onze eigen regering en volksvertegenwoordigers die deze maatregelen opstellen en goedkeuren. Hier hebben wij geen stem in gehad, noch is ons om onze mening gevraagd.
Zwembaden staan hier niet alleen in, vele sportorganisaties en verenigingen hebben hier mee te maken.

Wij willen er voor iedereen zijn. Zoveel mogelijk mensen in staat te stellen te sporten, recreëren en hard te werken aan de zwemveiligheid van onze jeugd. De huidige maatregelen staat de uitoefening hiervan in de weg en wij zitten klem in een maatschappelijke discussie over de maatregelen.
Waren wij voorheen blij als al onze klanten veilig en tevreden bij ons op bezoek zijn geweest, na dit weekend waren wij blij dat de agressie ‘enigszins meeviel’, zeker als we incidenten elders horen. Hoe absurd is het dat wij een beveiliger neer moeten zetten voor de veiligheid van onze collega’s. Is daar een zwembad voor?

Zelfs nu, enkele dagen na de 6e, zijn niet alle vragen beantwoord en weten wij niet op alle vlakken waar wij (en dus ook u) aan toe zijn. Wij werken hard om deze duidelijkheid wel te krijgen en hier zo goed en kwaad als het gaat mee om te gaan.

Naast helaas de nodige agressie is er gelukkig ook steun en liefde en blijkt een goed gesprek ook goed mogelijk. Ik kan alleen maar de hoop uitspreken en u oproepen het zwembad geen strijdtoneel te maken over wat wij vinden van de maatregelen. Laten wij die meningen wel vooral blijven ventileren, maar dan richting diegenen die hierover gaan. Geloof mij, dat wordt vanuit de sportbranche zeker gedaan.

Met sportieve groet,

Peter Klos
Manager
Zwembad de Waterdam


Realisatie: Branding New