Beste zwemmers, Wij mogen weer open!

De voorwaarden en spelregels kunt u hier vinden: Lees meer hierover op deze pagina

De gewijzigde openingstijden tijdens coronacrisis kunt u hier vinden: Lees meer hierover op deze pagina

Hopelijk tot binnenkort.

Het schoonste en leukste zwembad

Van de regio!

Reactie t.a.v. vragen opwarmen buitenbad De Waterdam

Het buitenbad van Zwembad de Waterdam is momenteel opengesteld: in onverwarmd water kunnen geïnteresseerden via de Open Water Swimming Club individueel komen sporten. Na de media aandacht voor het De Mirandabad, een buitenbad met water van 21 graden, zijn er vragen gesteld of het buitenbad in Volendam ook kan worden opgewarmd en voor een breed publiek kan worden opengesteld.

We hebben dit in overweging genomen. Het buiten kunnen sporten is, zeker in deze tijd, erg belangrijk. Echter, het verwarmen en voor een breed publiek openstellen van ons buitenbad druist in tegen het overheidsbeleid om contact- en vervoersbewegingen te minimaliseren. In lijn met het advies van Sportfondsen Nederland hebben de gemeente en de Waterdam dan ook besloten het buitenbad niet op te gaan warmen. Daarnaast is het de vraag of het met de huidige installaties mogelijk is om het bad tot 21 graden op te warmen.

Zodra de regelgeving vanuit de overheid het toelaat het aanbod aan sport uit te breiden zullen wij dit direct oppakken maar thans is dat echter niet mogelijk.

Met vriendelijke groet,

Team Zwembad de Waterdam


Realisatie: Branding New