Beste zwemmers, Wij mogen weer open!

De voorwaarden en spelregels kunt u hier vinden: Lees meer hierover op deze pagina

De gewijzigde openingstijden tijdens coronacrisis kunt u hier vinden: Lees meer hierover op deze pagina

Hopelijk tot binnenkort.

Het schoonste en leukste zwembad

Van de regio!

Routing zwemles per 30 september

Beste ouders/verzorgers van onze zwemleskinderen,

Per maandag 28 september aanstaande gaat de routing bij de zwemlessen veranderen. In deze mededeling willen wij u van deze veranderingen op de hoogte brengen, maar ook uitleggen waarom deze wijzigingen zijn.

Aanleiding en uitleg

Tot de zomervakantie konden wij van de Seinpaal gebruik maken als omkleedruimte na afloop van de zwemlessen. Helaas voor ons, maar gelukkig voor de sporters, is de Seinpaal weer in gebruik. Vanaf dat moment hebben wij een andere routing en omkleedroutine ingesteld. Helaas is gebleken dat dit systeem niet werkt. Ondanks alle beste bedoelingen komen klanten te dicht bij elkaar en bij ons personeel, worden er tijdens de les aanwijzingen naar kinderen geschreeuwd, zijn er opstoppingen bij douches enz.

Wij kunnen vinden wat wij willen van de corona regels, dat wij ze op moeten volgen staat buiten kijf. Er is hard gewerkt om na de sluiting de zwemlessen weer goed op te starten en de wachtlijst te beperken. Ook de hele zomer zijn zwemlessen aangeboden, waardoor wij veel kinderen verder hebben kunnen helpen en de wachtlijst hier wel tot een jaar (!) korter is dan in buurtgemeenten. Het is dus van groot maatschappelijk belang dat de zwemlessen door kunnen blijven gaan en hiervoor hebben wij uw hulp nodig.

De routing per maandag: aanvang van de zwemles

De routing per maandag is als volgt. De afwaardeerzuil is verplaatst en staat nu in de rij richting de receptie. U scant eerst uw pas af. Is uw pas verlopen, dan verzoeken wij u nadat u uw kind heeft weggebracht naar de zwemles de kaart te verlengen. Hierna gaan de leskinderen die in het instructiebad zwemmen naar de kleedruimten toe. U kunt uw kind omkleden in één van de wisselcabines. Hier wacht u samen met uw kind: wij halen uw kind hier op.

Wanneer uw kind een inhaalles heeft, geef dit dan svp bij het ophalen van uw kind aan.

De kleding dient meegenomen te worden om de cabine weer beschikbaar te maken voor de leskinderen die na u komen.

De leskinderen die in het sportbad of recreatiebad les hebben, lopen rechts langs de receptie het recreatiebad in. U kunt uw kind omkleden bij het terras van de horeca. Wacht u samen met uw kind bij een stoel, wij komen uw kind ophalen. Kinderen die privéles hebben kunnen zich omkleden in de gezinskleedkamers (na binnenkomst van de kleedkamers gaat u rechtsaf, linksaf en dan zijn deze cabines aan uw rechterhand). U kunt vervolgens met uw kind mee de zwemzaal in.

Na afloop van de zwemles

  • Leskinderen instructiebad: u kunt uw kind weer opwachten in een wisselcabine. Wij douchen voor u uw kind af en brengen deze naar de wisselcabines. Graag niet voorbij de wisselcabines komen;
  • Leskinderen wedstrijdbad en recreatiebad: u kunt uw kind opwachten in het omkleedgedeelte van het recreatiebad. Wij douchen de kinderen af in de douches bij het recreatiebad. Gelieve niet het 25-meterbad te betreden.

Openbare kijklessen

Van 3 tot 10 oktober zijn er weer openbare kijklessen. Omdat de ruimte beperkt is, vragen wij u medewerking bij het volgende:

  • De ouders van de leskinderen van het 1e bad kunnen het eerste kwartier van de les bij de les aanwezig zijn;
  • De ouders van de leskinderen van de andere baden kunnen het laatste kwartier van de les bij de les aanwezig zijn;
  • Omdat u niet binnen 1,5 meter afstand van de lesgevers mag komen, is het stellen van vragen erg lastig. Als u vragen of opmerkingen over de les van uw kind heeft, kunt u deze stellen via info@waterdam.nl Wij gaan extra tijd inplannen met onze lesgevers om al uw vragen te beantwoorden!
  • Graag na afloop van de les terug te gaan naar de wisselcabines of hetomkleedgedeelte van het recreatiebad. Wij douchen de kinderen voor u af en brengen ze naar de normale plaats.

Tot slot: het is voor iedereen een moeilijke tijd en het is niet altijd makkelijk of leuk om alle regels in acht te nemen. Wij willen u dan ook bedanken voor uw begrip en geduld van de afgelopen tijd en hopen op uw samenwerking om de periode tot aan een vaccin tot een goed einde te brengen.

Met vriendelijke groet,

Peter Klos

Manager

Zwembad de Waterdam


Realisatie: Branding New