Beste zwemmers, Wij mogen weer open!

De voorwaarden en spelregels kunt u hier vinden: Lees meer hierover op deze pagina

De gewijzigde openingstijden tijdens coronacrisis kunt u hier vinden: Lees meer hierover op deze pagina

Hopelijk tot binnenkort.

Het schoonste en leukste zwembad

Van de regio!

Update corona maatregelen per 1 oktober 2020

Beste zwemmers,

Afgelopen maandagavond heeft, zoals u ongetwijfeld weet, de overheid nieuwe anti-corona maatregelen afgekondigd. Voor wat betreft zwembaden in het algemeen en de Waterdam in het bijzonder waren nog een aantal grijze gebieden. Hierover is overleg geweest met de veiligheidsregio over de nieuwe noodverordening, Sportfondsen Nederland en andere partners in de branche.
Daarnaast zijn er ook weer nieuwe ontwikkelingen.
In deze mededeling willen wij u op de hoogte stellen van de uitkomsten van deze overleggen en de laatste ontwikkelingen.

Zwembad als sportinstelling

Het zwembad is een sportinstelling en al onze activiteiten vallen onder sportactiviteiten. Vandaar dat b.v. de 1,5 meter afstand in het water niet van toepassing is.
Voor sportinstellingen zijn de volgende maatregelen van kracht gegaan:

• Er zijn (zonder uitzonderingen) géén toeschouwers meer toegestaan;
• Er mag géén eten of drinken worden aangeboden, kantines moeten worden gesloten. Ook een horeca met een aparte horeca vergunning die in een sportinstelling huisvest, zoals in onze situatie, dient gesloten te worden.

Dringend advies dragen van een mondkapje

Sinds 30 september is er een nieuw advies gekomen voor de publieke ruimte t.a.v. het dragen van een mondkapje. Vooruitlopend op verder beleid is het dringende advies van het kabinet om in publieke ruimte mondkapjes te dragen, zo ook in het zwembad.

De gevolgen voor de Waterdam

Bovengenoemde heeft het volgende gevolg voor ons:

• In navolging van het kabinet adviseren wij u dringend binnen een mondkapje te dragen (uiteraard niet tijdens het zwemmen)
• De horeca is per direct gesloten;
• Er zijn bij geen enkele activiteit toeschouwers toegestaan. Dit heeft vooral voor de zwemles gevolgen:
o Afzwemmen: wij mogen wel afzwemmen, maar er mogen geen ouders/verzorgers bij aanwezig zijn. Wij laten dan ook de keuze aan de ouders of de kinderen evengoed deelnemen aan het afzwemmen of dat de kinderen zonder het afzwemmen van zaterdag doorstromen naar de vervolggroep. Deze kinderen kunnen eventueel later aan het afzwemmen deelnemen wanneer er wel publiek bij aanwezig mag zijn. Sowieso krijgen alle kinderen die voor het afzwemmen opgaan zaterdag hun diploma;
o Openbare zwemles: de openbare (kijk)lessen van volgende week komen te vervallen;
o Zwemlessen in het algemeen: bij de zwemles moeten alle ouders/verzorgers, na het overdragen van hun kind, de zwemzaal verlaten.
• Ook bij de zwemverenigingen zijn géén toeschouwers toegestaan.

Omdat de horeca is gesloten, is er geen ruimte meer geschikt waar (in dat geval maximaal 30 personen) u kunt verblijven. Net als bij de sportverenigingen dient u, hoezeer dat ons ook spijt, na uw bezoek direct de accommodatie te verlaten. Tijdens de les van uw kind kunt u helaas ook niet in de accommodatie verblijven. Wij verzoeken u wel in de buurt van het zwembad te blijven voor het geval uw kind ergens begeleiding bij nodig heeft (wij bellen u dan op).

Tenslotte zijn er ook zwembaden die hun douchevoorzieningen sluiten omdat de 1,5 meter afstand niet wordt nageleefd. Vooralsnog zijn onze douchevoorzieningen nog wel beschikbaar, maar hiervoor is het noodzakelijk dat u de 1,5 meter maatregel naleeft. Zeker na afloop van de zwemles is er helaas geen ruimte voor het grondig gebruik maken van shampoo en douchegel, hoe graag wij dit ook anders hadden gezien. Wij hopen van ganse harte dat wij niet worden verplicht de douches buiten gebruik te stellen.

Routing

De routing zoals die per deze week is ingegaan blijft van kracht. Let u s.v.p. goed op het naleven van de 1,5 meter en betaal zoveel mogelijk online of per pin.

Samen met u hopen wij op een spoedige versoepeling van deze maatregelen. Alhoewel wij blij zijn dat onze activiteiten door mogen gaan, zijn deze maatregelen voor u noch voor ons fijn.

Met dank voor uw begrip en medewerking om samen door deze periode heen te komen groet ik u vriendelijk,

Peter Klos
Manager
Zwembad de Waterdam


Realisatie: Branding New