Beste zwemmers, Wij mogen weer open!

De voorwaarden en spelregels kunt u hier vinden: Lees meer hierover op deze pagina

De gewijzigde openingstijden tijdens coronacrisis kunt u hier vinden: Lees meer hierover op deze pagina

Hopelijk tot binnenkort.

Het schoonste en leukste zwembad

Van de regio!

Zwemles en buiten banenzwemmen

Beste zwemmers, leskinderen en -ouders,
Goed nieuws, zoals verwacht en gehoopt is vanavond bekend gemaakt dat wij weer mogen gaan starten met de zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar! Dit gaan wij ook doen vanaf de datum dat de overheid dit toestaat (16 maart). Wij moeten nog even afwachten wat precies de voorwaarden worden, in de loop van de week kunnen wij u hier verder over informeren.
Zodra het leszwemmen weer start hebben de leskinderen helaas een lange tijd niet gezwommen. Vanwege de veiligheid gaan wij daarom tijdens de eerste lessen extra werken met drijfmiddelen en per kind bekijken waar hij/zij staat. Het meest belangrijk is dat uw kind zich weer vrij en veilig voelt in het water, dus onze focus ligt vooral hier op. De administratie waar uw kind nu precies staat (in het leerlingvolgsysteem) volgt hier gelijk na, maar zal niet al na de 1e les zijn.
Daarnaast gaan wij volop extra zwemlessen aanbieden waar u met uw opgebouwde credits gebruik van kunt maken. Wij gaan hiervoor tijdelijk extra lesgroepen opzetten (die ruimte hebben wij nu), waardoor wij uw kind sneller weer op niveau krijgen. Meer informatie volgt later deze week!
Helaas is het nog niet toegestaan dat wij binnen sport aanbieden. Om deze reden willen wij dit buiten aan gaan bieden.
Het was voor u al mogelijk om u aan te sluiten bij de Open Water Swimming Club, maar wij begrijpen dat zwemmen in koud water niet voor iedereen weggelegd is. Om deze reden zijn wij begonnen met het verwarmen van het 50-meterbad buiten voor het banenzwemmen. Nu wij binnen ook weer open mogen, is de capaciteit om het 50-meterbad te verwarmen afgenomen. Het is onze hoop dat wij volgende week het bad tot minimaal 18 graden hebben verwarmd (wij streven naar 21 graden), maar of dat lukt zal de komende dagen duidelijk worden. Helaas zijn de nachten weer erg koud.
Ook over de opening van het buitenbad voor banenzwemmen volgt deze week meer informatie. De spelregels zullen wij overnemen van het de Mirandabad, die met zwemmen in de winterperiode is begonnen. Hun spelregels staan hier:
Deze regels zijn:
• Kom alleen.
• Online reserveren is verplicht. Dit kan alleen met losse kaartjes: de meerbadenkaarten en abonnementen blijven ‘bevroren’ tot het binnenbad weer open mag.
• Reserveringen wijzigen of annuleren is niet mogelijk. Er vindt geen restitutie van betaalde reserveringen plaats.
• U kunt maximaal een week van tevoren reserveren.
• Bij onweer of calamiteiten wordt het bad ontruimd en wordt geen geld teruggegeven.
• 15 minuten na het begin van de gereserveerde tijden kunt u niet meer naar binnen.
• U bent minstens in het bezit van een zwemdiploma A.
• Volg de aanwijzingen van het personeel op, houd u aan de norm van anderhalve meter afstand houden.
• U mag maximaal 2x per week reserveren.
• Reserveren voor een ander is niet toegestaan, dit i.v.m. mogelijk maken bron- en contactonderzoek GGD.
Bij ons kunt u wel meer dan 2x per week zwemmen. Meer informatie volgt later deze week. Overleg met de zwemverenigingen loopt momenteel over wat zij eventueel aan willen bieden.
Wij houden u op de hoogte!
Team de Waterdam

Realisatie: Branding New