Het schoonste en leukste zwembad

Van de regio!

Nieuwsbrief Seinpaal – Waterdam Mei 2018

Banner nieuwsbrief Waterdam

Nieuwsbrief nieuwbouw Seinpaal & renovatie

Zwembad de Waterdam – 2018 Mei, nr. 05

Programma vanaf 1 juni bekend!

Beste banenzwemmers, ouders, aquasporters, vrijzwemmers en al onze andere gewaardeerde gasten en belangstellenden:

1 juni a.s. gaan uw binnenbaden, receptie, horeca (binnen) en kleedruimten dicht voor de grote renovatie. Al deze ruimten worden onder handen genomen; u krijgt dus een haast nieuw binnenbad terug. Zoals eerder aangegeven gaat ons activiteiten programma buiten verder. Hierover het volgende:

Zwemlessen

De zwemlessen gaan buiten gewoon verder. Het volgende is voor u van belang om te weten:

 • Alle kinderen met een geldige leskaart zijn inmiddels in het bezit van een zomerabonnement. Zolang de leskaart geldig is kan van dit abonnement gebruik worden gemaakt om te wennen aan het (grotere) buitenbad. Als u zwemt tot aan de zomervakantie, en daarna weer verder gaat, blijft dit abonnement ook de hele zomervakantie geldig;
 • In de komende periode kunt u weer onbeperkt lessen afmelden en inhalen;
 • De lestijden zijn ongewijzigd;
 • Het water wordt verwarmd. De meeste lessen zullen in het midden ondiep plaatsvinden, dit bad zal als eerste worden opgewarmd;
 • De lessen gaan niet door bij:
  • Onweer, hagel en storm 
  • Windkracht 7 en hoger 
  • Buiten temperatuur onder de 16 graden 
  • Buiten temperatuur boven de 30 graden

Uw leskaart wordt dan gewoon verlengd met de gemiste les. Bij alle andere weersomstandigheden gaan de lessen gewoon door. Als de lessen niet doorgaan laten wij dat via onze site en Facebookpagina weten.

 • Er komen buiten extra kleedkamer voorzieningen;
 • Er komen tenten te staan waaronder u bij slechter weer kunt zitten;
 • Uiteraard dragen wij goed zorg dat uw kind veilig en wel wordt opgehaald en teruggebracht.
  • Let wel: Er zijn zeer beperkte douchevoorzieningen buiten en het is ons advies thuis van een ruime douche te genieten.

In tegenstelling tot veel andere buitenbaden gaan wij het water opwarmen tot haast ideale temperaturen. Het zal even wennen zijn voor de leskinderen, maar het leren zwemmen in een buitenbad is een rijke ervaring die wij wellicht in de toekomst in het vaste programma meenemen.

Doelgroepen

Zoals gezegd gaan alle doelgroepen op de normale tijd buiten verder. De buitenbaden worden extra verwarmd. De meeste doelgroepen zullen plaatsvinden in het midden ondiepe bad die als eerste wordt opgewarmd. Zeker in de eerste week zullen wij u ontvangen en weg wijzen in deze veranderde omstandigheid.

Ruimere openingstijden

Omdat ons 50-meterbad twee keer zo lang en bijna de helft zo breed is, is het mogelijk dat wij de openingstijden verruimen. Daarnaast is het 50-meterbad voorzien van onderwaterverlichting. Mede ter compensatie van het gedeeltelijk afsluiten van de buitenbaden voor doelgroepen en zwemles, zal het buitenbad langer open zijn in de zes weken tot aan de zomervakantie:

 • U kunt elke doordeweekse dag banen zwemmen van 07.00 – 09.00 en 11.00 – 13.00 uur;
 • Het 50-meterbad blijft elke doordeweekse dag open tot 21:30. Het bad is op sommige momenten wel deels in gebruik voor doelgroepen of zwemverenigingen, maar er zijn altijd een aantal banen beschikbaar om banen in te zwemmen;
 • Het recreatiebad buiten is dan ook open op de gedeelten na die worden afgesloten voor activiteiten.

Op onze site zal via de agenda en met een visuele weergave het gehele programma te zien zijn.

Watertemperatuur

De watertemperatuur van de buitenbaden zal fors omhoog gaan. Alle warmte die nu in de binnenbaden plus verwarming wordt gestopt, zal worden gebruikt om de buitenbaden op te warmen. Als eerste zal het recreatiebad worden opgewarmd, daarna het 50-meterbad. Het water is dus meer dan geschikt voor de activiteiten en lessen!

Aquasportabonnementen/meerbadenkaarten enzovoort

Omdat onze activiteiten gewoon doorgaan in de buitenbaden, lopen de abonnementen en meerbadenkaarten ook gewoon door. Daarnaast kunt u vanaf 1 juni ook onbeperkt vrijzwemmen met uw aquasportabonnement, dit tot de Volendammer kermis (dus tot en met 7 september)

Indien u ervoor kiest om uw abonnement of meerbadenkaart tijdelijk stop te zetten, geef dit dan svp door via adminstratie@waterdam.nl wij verschuiven dan de geldigheid van uw meerbadenkaart of zetten de betalingen van uw abonnement stop tot de binnenbaden weer open gaan!

Voortgang bouw in beeld

 

 

Met vriendelijke groet,

Peter Klos, manager zwembad de Waterdam


Realisatie: Branding New