Het schoonste en leukste zwembad

Van de regio!

Nieuwsbrief Seinpaal – Waterdam Mei 2018

Banner nieuwsbrief Waterdam

Nieuwsbrief nieuwbouw Seinpaal & renovatie

Zwembad de Waterdam – 2018 Mei, nr. 04

Vooravond sluiting binnenbaden (1 juni)!

Beste banenzwemmers, ouders, aquasporters, vrijzwemmers en al onze andere gewaardeerde gasten en belangstellenden:

Zoals u op onderstaande foto’s kunt zien worden de contouren van de nieuwe Seinpaal zichtbaar. Nu het grondwerk bijna af is zal snel het geraamte van het gebouw worden neergezet. In deze nieuwsbrief aandacht aan de bouwprogressie en meer informatie over de aanstaande sluiting van de binnenbaden.

Bouwvorderingen

Mercuur heeft voor u de volgende update over de bouwvorderingen:

De bouw van de nieuwe sporthal De Seinpaal is 20 maart officieel van start gegaan Met de onthulling van het bouwbord is symbolisch de start gevierd. Net zoals de sporters straks in de sporthal gaan doen zijn momenteel de mensen in de bouwput hard bezig met de funderingen en de voorbereidingen voor de staalconstructie. Zodra de staalconstructie is geplaatst zullen de contouren van de nieuwe sporthal goed te zien zijn, dan begint het al aardig vorm te krijgen. Voor de verbouwing van het zwembad De Waterdam wordt er nog wel veel achter de schermen gewerkt. Na de sluiting van het zwembad zal ook op dat front het nodige gaan gebeuren. Ook daar zal straks als eerste de staalconstructie verrijzen boven het bestaande dak. die staalconstructie vormt straks de verhoogde entreehal voor de Waterdam én de nieuwe Seinpaal.

Belofte maakt schuld: gratis zomerabonnementen voor de (geldige) lesklanten

Zoals eerder toegezegd ontvangen alle kinderen met een geldige leskaart van ons een gratis zomerabonnement. De reden hiervoor is tweeledig. Allereerst is het verstandig omdat de lessen naar het buitenbad verplaatsen dat uw kind goed went aan het veel grotere buitenbad. Hoe eerder hij of zij gewend is aan het ‘buiten’ zwemmen, des te meer rendement zal er uit de lessen worden gehaald. Daarnaast is het zomerabonnement een cadeau voor de lesklanten die ons trouw blijven in deze periode. In de zes weken van de zomervakantie dat het leszwemmen stil ligt, kan uw kind daarnaast volop door blijven zwemmen. Dit zal de zwemprestaties na de zomervakantie zeker ten goede komen! Tenslotte kunt u in de periode van 1 juni tot start zomervakantie onbeperkt uw kind afmelden voor zwemles. Lessen die vervallen wegens onweer of storm worden vergoed!

Programmering juni tot start zomervakantie

Ons gehele binnenprogramma zal naar buiten verplaatsen. Uitzondering hierop is het schoolzwemmen: het lesplan is gecomprimeerd waardoor wij eind mei met het programma klaar zijn. Het verplaatsen van de activiteiten betekent een ruimere openstelling van het buitenbad, maar ook dat op bepaalde tijden delen van het recreatie- of 50-meterbad afgesloten zullen zijn voor lessen of activiteiten. Ons programma kunt u vanaf volgende week vinden op onze website en op de flyers bij de balie.

Aquasportabonnementen/meerbadenkaarten enzovoort

Omdat onze activiteiten gewoon doorgaan in de buitenbaden, lopen de abonnementen en meerbadenkaarten ook gewoon door. Daarnaast kunt u vanaf 1 juni ook onbeperkt vrijzwemmen met uw aquasportabonnement, dit tot de Volendammer kermis (dus tot en met 7 september).

Indien u ervoor kiest om uw abonnement of meerbadenkaart tijdelijk stop te zetten, geef dit dan svp door via adminstratie@waterdam.nl Wij verschuiven dan de geldigheid van uw meerbadenkaart of zetten de betalingen van uw abonnement stop tot de binnenbaden weer open gaan!

Wat gaat er gebeuren tijdens de drie maanden sluiting?

Tijdens de drie maanden sluiting gaat er erg veel gebeuren. Hieronder een overzicht van de meest belangrijke werkzaamheden:

  • Receptie: Er zal een geheel nieuwe receptie komen. Het dak gaat omhoog, er komen ramen waardoor wij eindelijk van het daglicht mogen genieten, er komt een aparte ruimte voor buggy’s en een bench voor blindengeleidehonden, een nieuwe toiletgroep, nieuwe balie enzovoort. Ofwel, een heel nieuw aanzicht!
  • Horeca: Ook de horeca gaat volledig op de schop. De muren tussen de receptie en de horeca verdwijnen, er komt een nieuwe bar, het meubilair wordt vernieuwd en net als in de receptie zullen de vloeren en plafonds volledig worden vernieuwd.
  • Kleedruimten: De kleedruimten gaan ook volledig op de schop om ruimte te maken voor de doorgang naar de sporthal. Er komt een geheel nieuwe indeling, nieuwe muren, vloeren, plafonds, toiletten, omkleedcabines enzovoort. Ofwel, dit wordt een volledig nieuwe ruimte.
  • Kelders: In de kelders rondom het 25-meterbad en het instructiebad wordt er groot onderhoud gepleegd aan de betonconstructie. Na bijna 45 jaar (leeftijd 25-meterbad en instructiebad) is dit hard nodig, deels door leeftijd, deels door de toen toegepaste constructie.
  • Staalconstructie: De staalconstructie van het recreatiebad zal worden aangepakt. Groot onderhoud is ook hier na bijna 25 jaar (leeftijd recreatiebad) nodig.
  • Tegelwerk: Al het tegelwerk van de binnenbaden en perrons zal worden vervangen. Tegelwerk van bijna 45 jaar en 25 jaar oud zal worden vervangen, zowel inde baden als op de perrons. Het tegelwerk van de (nieuwe) kleedkamers zal doorlopen in de zwemzalen, waardoor het één geheel wordt.
  • Trappen: Uiteraard worden alle trappen ook vervangen door nieuwe.
  • Onderwaterlampen: Het 25-meterbad zal worden uitgerust met nieuwe onderwaterlampen en het instructiebad zal dan eindelijk ook nieuwe lampen krijgen.
  • Kleuterbad: Het huidige kleuterbad is veel te klein en al heel lang is uw en onze wens deze uit te breiden. Hier zijn wij druk mee bezig om dit nog rond te krijgen!

Bovenstaande is een greep uit de werkzaamheden. Zoals u kunt zien gaat er in bijzonder korte tijd erg veel gebeuren, een drukke en spannende tijd!

Met vriendelijke groet,

Peter Klos, manager zwembad de Waterdam


Realisatie: Branding New