Het schoonste en leukste zwembad

Van de regio!

Nieuwsbrief Seinpaal – Waterdam September 2018

Banner nieuwsbrief Waterdam

Nieuwsbrief nieuwbouw Seinpaal & renovatie

Zwembad de Waterdam – 2018 September, nr. 06

25-meterbad en instructiebad a.s. maandag weer open!

Beste banenzwemmers, ouders, aquasporters, vrijzwemmers en al onze andere gewaardeerde gasten en belangstellenden:

Tenzij er nog iets fout gaat dit weekend (snel afkloppen), gaan het 25-meterbad en het instructiebad a.s. maandag (3 september) weer open! In deze mededeling hier meer over.
De headlines:

 • Open is niet hetzelfde als klaar: er liggen voor Mercuur (t.a.v. de entree) en ons nog de nodige klussen te wachten.
 • Maandag is het banenzwemmen van 11.00-13.00 uur nog buiten om meer tijd te hebben voor schoonmaak.
 • De horeca gaat over 2-3 weken open.
 • Alle activiteiten van het recreatiebad verplaatsen naar het instructiebad.
 • De watertemperatuur is maandag nog niet helemaal op niveau.
 • Het recreatiebad gaat over 2-3 weken open.
 • Het buitenbad is maandag vanwege het mooie weer langer open. Normaal tot 17.30: maandag tot 20.00 uur! Het bad is vanaf 11.00 uur open voor banenzwemmen en 12.00 uur voor vrijzwemmen. De kleuterbaden zijn gesloten.

 

En dan nu het hele bericht:

Het was nog erg spannend, maar zoals beloofd gaan op de eerste schooldag de activiteiten binnen weer van start! Na drie maanden keihard werken gaan het instructiebad en wedstrijdbad weer open. Dat wij weer open gaan, betekent echter niet dat alles klaar is.
In deze nieuwsbrief een overzicht van wat er nog moet gebeuren, maar uiteraard ook van wat klaar is.

 • Entree/receptie: Mercuur heeft gevraagd een week later dan de planning de entree en receptie op te leveren. Omdat wij maandag open gaan, was dit logistiek helaas niet mogelijk.
  Er moeten dus nog diverse kleinere werkzaamheden aan de entree plaatsvinden die mogelijk voor overlast zorgen. Onze excuses hiervoor.
  Een voorbeeld hiervan zijn de (gang naar de toiletten). Door overmacht (lekkage) is de vloer richting de toiletten in de receptie nog niet klaar. De vloer moet eerst verder drogen voordat de PVC-vloer er in komt. Hierdoor zijn er tijdelijk geen toiletten beschikbaar;
 • Het plaatsen van de cabines in de kleedkamers is het sluitstuk van alle werkzaamheden. Om deze reden zijn in de eerste week alleen de groepskleedkamers beschikbaar. Het is de verwachting dat rond de Volendammer kermis alle cabines en lockers zijn geplaatst.
  Nieuw is dat er drie grote gezinscabines zijn die ook geschikt zijn voor bezoekers die slecht ter been zijn of van een rolstoel gebruik maken. Om hier ruimte voor te maken, zijn er minder kleine cabines: deze waren echter nooit allemaal tegelijk in gebruik.
  Ook zijn alle toiletten vernieuwd en deze staan allemaal op één centrale plaats. Tenslotte zijn ook alle lockers vernieuwd en zijn wij het eerste bad met lockers met braille markeringen.
 • Tegelwerk: in totaal was meer dan 3.000 m2 aan tegelwerk aan vervanging toe. In de oude situatie liepen verschillende soorten en vormen tegels door elkaar. In de nieuwe situatie zijn alle vloertegels gelijk en is gekozen voor een 30cmx60cm vloertegel. Daarnaast zijn de oude putten komen te vervallen en zijn er lijngoten geplaatst. Hierdoor zijn er minder voegen (en dus minder onderhoud) en is het afschot beter (waardoor de vloeren sneller drogen en dus minder glad zijn). Ook zien de vloeren er beter uit dan het oude tegelwerk, waar amper nog glazuur op zat.
  In de baden is gekozen voor een grotere tegelmaat waardoor het beeld een stuk rustiger is (en er weer minder voegen zijn). Daarnaast is gekozen voor een kleurstelling die overeenkomt met het ontwerp van de sporthal. Het recreatiebad en de doucheruimten zijn met mozaïek uitgevoerd.
  De planning is dat al het tegelwerk medio september er in zit en dat het recreatiebad in de loop van de maand opengesteld kan worden;
 • Het recreatiebad gaat dus wat later open. Daarnaast wordt het nieuwe bad voor de allerkleinsten later opgeleverd. Dit bad was voorheen erg klein: er wordt op maat een nieuw bad gemaakt die bovenop het tegelwerk wordt geplaatst. Dit bad was pas na oplevering van de vloer in te meten (om te komen tot een maximaal oppervlak), vandaar dat het bad er nog niet staat. In de loop van september zal deze worden geplaatst.
  Ook de vervanging van de clown heeft een lange levertijd omdat hier een uniek (op maat gemaakt) element voor terugkomt!
  Het zal u opvallen dat het tegelwerk rondom de uitglijbak van de glijbaan niet is vervangen. Het vervangen van de glijbaan, uitglijbak en het tegelwerk staat voor 2019 op stapel!
 • Wedstrijdbad: in het wedstrijdbad worden tijdens de kermissluiting van 10 september de nieuwe trappen, startblokken en bevestigingen van de wedstrijdlijnen geplaatst. In de eerste week is het dus nog even behelpen zonder lijnen en zonder vaste trappen.
  Daarnaast is er nieuwe onderwaterverlichting geplaatst, de oude lampen gaven te weinig licht en zaten zwemmers behoorlijk in de weg. De verlichting zal z.s.m. worden aangesloten.
  Ook is de RVS starand bij de startblokken vervangen door een bouwkundige rand (hier is een muurtje gemetseld). Tenslotte komt de springstelling niet terug. Alhoewel deze aan alle veiligheidseisen voldeed, was het voor vooral volwassen klanten mogelijk met een rechtstandige sprong hard in aanraking te komen met de bodem. Een gevaarlijke situatie die wij niet willen
 • Instructiebad: in het instructiebad worden op 10 september de trapleuning en bevestigingen van de zwemlijn geplaatst. Daarnaast zijn de twee ramen aan de kant van waar vroeger het parkeerterrein stond komen te vervallen. In plaats daarvan is een groot raam geplaatst richting het buitenbad.
  De nieuwe berging bij het instructiebad wordt pas later opgeleverd. Hierdoor zal er tot die tijd materialen in de zwemzaal aanwezig zijn: dit is dus van tijdelijke aard.
  Ook het instructiebad is voorzien van nieuwe onderwaterverlichting. Deze zal de komende weken worden aangesloten.
 • Horeca: door diverse oorzaken is de oplevering van de horeca vertraagd. Hierdoor is het plaatsen van de nieuwe bar, nieuwe betimmering en plaatsing vernieuwd meubilair ook vertraagd. De verwachting is dat de horeca over twee á drie weken open kan;
 • Diversen: om ruimte te maken voor het nieuwe kleuterbad is de oude bar in het recreatiebad weg gesloopt. Hiervoor komt een kleinere bar terug, op een andere plek. Op de locatie van de oude bar komt de aankleedtafel en wordt de doorgang richting de sluis verbreed;
  Het leidingwerk en de aansturing van de douches is vernieuwd;
  De mindervalidenruimte is volledig opgeknapt;
  Uit de oplevering van de entree en kleedruimten zijn diverse punten naar voren gekomen. Deze zullen de komende tijd worden aangepakt;
  Het nieuwe toiletgarnituur, afvalbakken, enz. worden 10 september, wanneer wij gesloten zijn voor de Volendammer kermis, geplaatst;
  Het is mogelijk dat het water maandag nog niet volledig op temperatuur is. Als dit zo is, is het een kwestie van een dag of hooguit een paar dagen voordat de temperatuur weer als normaal is;
  Het vullen van de binnenbaden zorgt er voor dat de kleuterbaden buiten niet meer werken. De toevoer van water hiernaartoe is nu in gebruik.

Tenslotte zijn de betonherstelwerkzaamheden in onze kelders nog niet volledig afgerond. Over enkele weken zullen deze worden verricht met mogelijk wat overlast ten gevolge. Wel zijn alle werkzaamheden afgerond die herrie maken, het gaat dus vooral om overlast als delen van een perron wat afgezet.

De komende weken zijn er dus nog genoeg klussen over. Toch kunnen wij terugkijken op drie geslaagde maanden, waarin er een zeer strakke planning was, inclusief bouwvak, waarin geen marge voor uitloop zat. Uiteraard hadden wij liever alles al afgehad, maar dat is niet reëel gebleken. Mocht u ergens tegen aan lopen: u kunt zaken altijd melden aan de receptie of via zwembad@waterdam.nl

 

Met vriendelijke groet,

Peter Klos, manager zwembad de Waterdam


Realisatie: Branding New