Bel ons op 0299-365 003 en wij helpen u direct

Het leukste bad

Van de regio!

Buiten banen zwemmen

Beste zwemmers,

Nu het helaas alleen weer mogelijk is buiten te sporten krijgen wij weer vragen over het verwarmen van ons buitenbad. Hierover het volgende.

Zwembad de Waterdam is een combi accommodatie: wij hebben binnen- en buitenbaden, een horeca en een sporthal. Onze installaties zijn er op ingericht tijdens de wintermaanden de binnen accommodatie te verwarmen. Zodra in de voorjaar de temperatuur omhoog gaat hebben wij restcapaciteit waarmee wij de buitenbaden verwarmen.

Dit jaar hebben wij de buitenbaden extra kunnen verwarmen omdat de binnenbaden en de Seinpaal dicht waren. Hieruit bleek dat bij avondtemperaturen van onder de 10 graden het bijverwarmen van de baden amper zin had: alle overdag opgebouwde warmte verdween weer in de koudere nachten. Pas zodra de nachttemperatuur boven de 10 graden kwam, had het bijverwarmen effect (door een combinatie van de hoeveelheid restcapaciteit en het minder afkoelen van het water).
Momenteel zijn de binnenbaden nog in bedrijf omdat wij (gelukkig) nog de elementaire zwemles aan mogen bieden en is er géén restcapaciteit.

De conclusie van dit voorjaar is dat het qua capaciteit niet mogelijk is een buitenbad te verwarmen. Desondanks zullen wij het bad openstellen, maar zeker voor ongeoefende buitenzwemmers is het dragen van een wetsuit absoluut een must.


Realisatie: Branding New