Bel ons op 0299-365 003 en wij helpen u direct

Het leukste bad

Van de regio!

Update 17-3: Opstarten zwemles per dinsdag 16 maart

Update 17-3:

 

Gisteren was de eerste lesdag en wij zijn erg blij dat wij u weer mogen ontvangen! Wellicht ten overvloede, maar nog de volgende aanvullingen:

 

  • Als uw kind in quarantaine moet omdat er op school een corona uitbraak is, is zwemles natuurlijk ook niet aan de orde. U kunt uw kind dan gewoon afmelden via het leerlingvolgsysteem. U krijgt hiervoor een credit.
  • In de komende weken zijn er extra lessen in de programmering opgenomen voor inhaallessen. Voor het a-diploma van maandag tot en met zaterdag en voor B en C op woensdag, donderdag en zaterdag. Maak hier vooral gebruik van!!
  • Gelieve niet in de zwemzaal te blijven hangen. Hoe graag wij u ook ten gast willen hebben, dit mogen wij helaas niet toestaan.
  • De horeca is open als afhaalpunt.
  • Voor het inschrijven voor de zwemles dient u een afspraak te maken, deze kunt u telefonisch maken via 0299-365003. Buiten de zwemles om is de receptie gesloten en kunnen (en mogen) wij geen inloop verzorgen.

Dank u voor uw medewerking!

 

——

 

Beste ouders/verzorgers van onze zwemleskinderen,

Per dinsdag 16 maart gaan de zwemlessen weer van start. Wij zijn hier erg blij mee! Dezelfde voorwaarden als voor de lockdown zijn van kracht: deze zullen in deze brief verder uiteen worden gezet. Omdat de zwemlessen drie maanden stil hebben gelegen zijn er daarnaast aandachtspunten om de eerste lessen goed en veilig te laten verlopen. Ook deze informatie zal hieronder worden behandeld.

Voorwaarden aanbieden zwemles

Vanuit de overheid zijn de volgende spelregels opgesteld t.a.v. de elementaire zwemles:

• Laat uw kind thuis naar het toilet gaan.
• Doe thuis alvast de zwemkleding aan + daaroverheen makkelijke kleding (badjas, onesie, instapschoenen/laarzen) zodat uw kind zich, zoveel mogelijk, zelf kan verkleden.
• De wisselcabines zijn open.
• Ouders/begeleiders wachten tijdens de les buiten.
• Per kind mag 1 ouder/begeleider mee naar het zwembad.
• Broertjes en zusjes van leskinderen hebben GEEN toegang tot het zwembad.
• De douches zijn gesloten.

Hiernaast gelden de algemene overheidsregels (zoals thuisblijven bij klachten).

De routing per dinsdag: aanvang van de zwemles

De routing is als volgt: de afwaardeerzuil staat nu in de rij richting de receptie. U scant eerst uw pas af. Is uw pas verlopen, dan verzoeken wij u nadat u uw kind heeft weggebracht naar de zwemles de kaart te verlengen.

Hierna gaan de leskinderen die in het instructiebad zwemmen naar de kleedruimten toe. U kunt uw kind omkleden in één van de wisselcabines. Hier wacht u samen met uw kind: wij halen uw kind hier op. Als wij uw kind hebben opgehaald, dient u buiten te wachten tot 5 minuten voor het einde van de les. De kleding dient meegenomen te worden om de cabine weer beschikbaar te maken voor de leskinderen die na u komen.

De leskinderen die in het wedstrijdbad of recreatiebad les hebben, lopen rechts langs de receptie het recreatiebad in. U kunt uw kind omkleden bij het terras van de horeca. Wacht u samen met uw kind bij een stoel, wij komen uw kind ophalen. Als wij uw kind hebben opgehaald, dient u buiten te wachten tot 5 minuten voor het einde van de les. De kleding dient meegenomen te worden om de ruimte weer beschikbaar te maken voor de leskinderen die na u komen

Kinderen die privéles hebben kunnen zich omkleden in de gezinskleedkamers (na binnenkomst van de kleedkamers gaat u rechtsaf, linksaf en dan zijn deze cabines aan uw rechterhand). U kunt vervolgens met uw kind mee de zwemzaal in.

Na afloop van de zwemles

• Leskinderen instructiebad: u kunt uw kind weer opwachten in een wisselcabine. Wij brengen uw zoon of dochter naar de wisselcabines. Graag niet voorbij de wisselcabines komen;
• Leskinderen wedstrijdbad en recreatiebad: u kunt uw kind opwachten in het omkleedgedeelte van het recreatiebad. Gelieve niet het 25-meterbad te betreden.

Geen kleding in de eerste twee lesweken voor A-diploma

De eerste twee weken zwemmen de kinderen alleen in badkleding. T-shirts, waterschoenen e.d. mogen thuis blijven. De kinderen die voor het B- of C-diploma zwemmen mogen wel met kleding komen.

Veiligheid en lesniveau

De kinderen hebben drie maanden geen les van ons gehad. Voor de meeste kinderen geldt dan ook dat zij een stapje terug hebben gedaan in hun zwemontwikkeling. In de eerste weken gaan wij ons dan ook vooral richten op dat uw kind zich weer thuis voelt in het zwembad, dat de lessen veilig verlopen (b.v. door gebruik extra hulpmiddelen) en hun weer op het niveau brengen van voor de lockdown.
Het bijwerken van de lesscores is in deze periode niet van de hoogste prioriteit, uiteraard zullen wij zodra de lessen weer normaal verlopen, de scores bijwerken.

Extra inhaallessen

Wij gaan extra inhaallessen inrichten zodat volop van de credits gebruik kan worden gemaakt. Deze ruimte hebben wij, omdat er naast de elementaire zwemles, geen activiteiten zijn.
Inhalen in de bestaande lesgroepen is in deze periode niet wenselijk om de lessen zo optimaal mogelijk te laten verlopen.
Als u in bent gelogd in het leerlingvolgsysteem kunt u (als u saldo heeft aan credits) inhaallessen boeken. De uitleg hierover kunt u hier vinden.

Tot slot: het is voor iedereen een moeilijke tijd en het is niet altijd makkelijk of leuk om alle regels in acht te nemen. Wij zijn echter blij dat wij weer les mogen geven en willen dit ook graag blijven doen. Dit kan alleen als wij de regels opvolgen en wij hopen op uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Peter Klos
Manager
Zwembad de Waterdam

UPDATE: wij mogen alleen open voor zwemles gericht op het A-, B- en C-diploma. Zwemvaardigheid en snorkelen zijn dus niet toegestaan.

Ook mogen wij geen schoolzwemmen aanbieden, aangezien dat onderdeel is van lichamelijke opvoeding.


Realisatie: Branding New