Bel ons op 0299-365 003 en wij helpen u direct

Het leukste bad

Van de regio!

Trimzwemmen

Trimzwemmen is de manier om uw conditie op peil te houden!

Trimzwemmen is van alle aquasporten het meest aantrekkelijk voor mensen die van het ‘pure’ zwemmen houden. Op een afwisselende en plezierige manier wordt onder begeleiding van een deskundige instructeur gewerkt aan conditie, kracht, lenigheid, zwemtechniek en uithoudingsvermogen.
Trimzwemmen is in het 25-meterbad en u kunt kiezen tussen een training van 30 of 45 minuten.

Naast conditiezwemmen wordt er aandacht besteed aan verbetering van de zwemslagen en worden nieuwe zwemslagen aangeleerd. Door het aanbieden van gevarieerde trainingen op ieder zijn of haar eigen niveau zal u snel resultaat merken. Van schoolslag tot samengestelde rugslag, alle slagen kunnen de revue passeren. Ook kan er gebruik worden gemaakt van diverse materialen.

Gezondheidsvoordelen van het trimzwemmen

Door de hogere weerstand van het water verbrandt u tijdens het trimzwemmen meer energie terwijl het water zorgt voor een minder zware belasting voor spieren en gewrichten, waardoor het risico op blessures erg klein is. Water is ongeveer 12 keer dichter dan lucht en geeft (dus) veel meer weerstand. Daarnaast draagt u in het water maar een fractie van uw gewicht. Wie met overgewicht kampt kan daarom beter eerst gewicht verliezen met zwemmen voordat u bijvoorbeeld gaat hardlopen. Omdat zwemmen, net als b.v. fietsen, een duursport is zorgt dit voor vetverbranding.
Omdat u tijdens het zwemmen verscheidene spieren gebruikt is het een zeer effectieve manier om te werken aan uw conditie en uithoudingsvermogen, terwijl het ook uw spiercoördinatie en evenwicht verbeterd.
Daarnaast zorgt zwemmen voor een betere flexibiliteit en soepele spieren. Regelmatig zwemmen zorgt voor b.v. minder rugklachten.
Ook is trimzwemmen goed voor het hart en de longen. Het water zorgt ervoor dat uw hart beter in staat is om bloed efficiënt rond te pompen. Daarnaast verhoogt sporten uw longinhoud.

Ons water wordt met glasfilters gezuiverd en door onze onlangs gemoderniseerde installaties is ons water bijzonder schoon. Hierdoor is zwemmen voor mensen met ademhalingsproblemen in zwembaden ook goed mogelijk. Wij nodigen u van harte uit om het een keer te proberen!

 


Tarief 2024

Trimzwemmen ½ uur per les € 6,00
Trimzwemmen ½ uur 12 badenkaart* € 60,70
Trimzwemmen 1 uur per les € 7,40
Trimzwemmen 1 uur 12 badenkaart* € 74,00
Trimzwemmen 1 uur 25 badenkaart* € 148,00

Deelname aan trimzwemmen is onbeperkt gratis voor houders van het aquasportabonnement

Onze instructrice van maandag 19.00-19.30 en 19.30-20.00 is opgeleid tot Reumakundige waardoor deze activiteit bijzonder geschikt is voor mensen met een reumatische aandoening.

* Op de meerbadenkaarten gelden onze algemene voorwaarden


Abonnementen

Deze abonnementen zijn geschikt voor deze activiteit:

AquasportabonnementMeer informatie →

Bekijk ook eens

Realisatie: Branding New