Bel ons op 0299-365 003 en wij helpen u direct

Het leukste bad

Van de regio!

Aquajoggen

Wat is Aquajoggen?

Aquajoggen is een intensieve looptraining in het water, met als voordeel dat u voluit kunt trainen zonder dat u de gewrichten en gewrichtsbanden overbelast. Bij Aquajoggen komen alle spiergroepen aan bod. De zwemtrainingen worden gegeven in diep water onder begeleiding van een ‘wet-belt’. Deze band geeft een opwaartse kracht waardoor u in verticale positie blijft drijven en de oefeningen altijd op de juiste manier uitvoert. Heel belangrijk!

 

Aquajogging oefeningen

Aquajogging bestaat uit een hele reeks standaard oefeningen die men in de sportschool ook vaak tegenkomt. Door deze oefeningen in het water uit te voeren, is er geen schokbelasting voor uw lichaam en doet u toch een totale body work-out: win-win!

Voorbeelden van oefeningen die tijdens het Aquajoggen aan bod komen zijn:

  • Sit-ups
  • Lunges
  • Crunches
  • Jumping Jacks
  • Borst-/rugcrawl

Wanneer u van zwemmen houdt en graag sportief bezig bent, is Aquajoggen echt de ideale combinatie om in shape te blijven en uw conditie op peil te houden.

Alle voordelen van Aquajoggen

Aquajoggen is niet alleen blessure-ongevoelig, maar is net als vele andere zwemactiviteiten heel goed voor de gezondheid. Het internet staat vol met voorbeelden van alle voordelen van zwemmen en trainen in het water. Zo is Aquajogging goed voor uw hart en zorgen de trainingen onder andere voor een beter slaappatroon, lenigere spieren en een grotere longinhoud. Daarnaast wijst onderzoek uit dat 30 minuten Aquajoggen gelijkstaat aan 1½ á 2 uur wandelen: in een kortere tijdsperiode kunt u dus veel resultaat behalen.

Aquajoggen: sportief en gezond voor jong en oud!

Alle spieren in uw lichaam komen tijdens het Aquajoggen aan bod, en door de gezelligheid, het groepsverband, de muziek en het water heeft u amper door dat u aan het trainen bent. Wie wil dat nou niet?

Bij Aquajoggen wordt vaak gedacht aan zwemlessen voor ouderen. Dit is echt zeker niet het geval: u kunt iedere training op uw eigen tempo uitvoeren en Aquajoggen kan op die manier ook zeer intensief zijn. Dus bent u 20, 40 of 60 jaar jong en wilt u graag eens een keer meedoen? Kom dan gezellig langs voor een proefles en ervaar hoe leuk Aquajogging kan zijn!

Aquajogging bij Zwembad de Waterdam

Heeft u een proefles Aquajogging gevolgd en wilt u vaker meedoen aan onze fitnesslessen in het water? Wanneer u na de proefles een abonnement of meerbadenkaart aanschaft, is de proefles geheel gratis. Voor onze actieve lessen in het water hebben wij ook een speciaal Aquasportabonnement. Met dit abonnement kunt u onder andere deelnemen aan Aqua Fifty Fit, Aquavitaal en Aquarobics.

Interesse?!

U kunt de actuele tijden hier vinden.

Tarief 2024

Per les € 7,40
12-badenkaart* € 74,00
25-badenkaart* € 148,00

Deelname aan het aquajoggen is voor houders van het aquasportabonnement onbeperkt gratis.

Onze instructrice van woensdag 09.00-09.45 is opgeleid tot Reumakundige waardoor deze activiteit bijzonder geschikt is voor mensen met een reumatische aandoening.

* Op de meerbadenkaarten gelden onze algemene voorwaarden


 


Abonnementen

Deze abonnementen zijn geschikt voor deze activiteit:

AquasportabonnementMeer informatie →

Bekijk ook eens

Realisatie: Branding New