Bel ons op 0299-365 003 en wij helpen u direct

Het leukste bad

Van de regio!

Aqua Fifty Fit

Blijf fit en vitaal met Aqua Fifty Fit bij Zwembad de Waterdam! Aqua Fifty Fit is een van onze vele fitnesslessen in het water voor ouderen. Van dagelijkse oefeningen zoals draaien en strekken tot ontspannings- en vaardigheidsoefeningen: alles komt langs tijdens Aqua Fifty Fit.

Wat is Aqua Fifty Fit?

Oefeningen in water
Aqua Fifty Fit is een ideale manier voor ouderen om in beweging te blijven. Door verschillende mobiliserende oefeningen uit te voeren in heupdiep tot diep (warm) water, blijven de gewrichten soepel en wordt u minder snel stijf. Doordat u in het water staat, zijn de oefeningen minder belastend en gemakkelijker uit te voeren dan normaal.

Meer Bewegen voor Ouderen

Soepele spieren…
Zwemmen is de gezondste sport die er is! En met trainen in het water pakt u de voordelen van allebei: u houdt uw conditie op peil zonder daarbij geblesseerd te raken. Wanneer u minimaal één keer per week meedoet met de groepslessen van Aqua Fifty Fit zult u al snel merken dat u zich algeheel fitter en gezonder voelt: een heerlijk gevoel!

Weinig kans op blessures

Wist u dat de kans op blessures in het water zeer klein is? Door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting minimaal. Bewegen in water is geschikt voor iedereen. Uw spieren, botten en gewrichten blijven lekker soepel. Het is goed voor het hart en uw bouwt snel aan een sterke conditie.

Aqua Fifty Fit bij Zwembad de Waterdam,

Bij Zwembad de Waterdam kunt u meedoen aan een beweegprogramma van zwemmen voor ouderen. Dit programma duurt vier maanden en kan uit verschillende lessen bestaan, zoals Aqua Fifty Fit, Aquajoggen en Aquavitaal. Per lessencyclus bespreken we samen een persoonlijk doel waar u naartoe gaat werken.

Professionele instructeurs

Wilt u fitter, leniger en sterker worden? Dan bent u bij Zwembad de Waterdam aan het juiste adres! Onze professionele instructeurs worden drie keer per jaar bijgeschoold om de lessen nóg leuker en professioneler te maken.

Oefeningen in het water voor ouderen

Met Aqua Fifty Fit traint u in groepsverband op muziek om het tempo van de oefeningen aan te geven. U kunt ontspannen werken aan uw lenigheid, uw uithoudingsvermogen en uw kracht. Door de achtergrondmuziek wordt het beweegtempo aangegeven.

Als er mensen zijn die sneller of langzamer willen bewegen, is dat natuurlijk geen probleem. De weerstand van het water wordt tijdens de trainingen gebruikt om de oefeningen te verzwaren. Daarbij worden ook diverse materialen gebruikt zoals ballen, stokken, plankjes, dumbbells, flexibeams en soms ook hoepels. De les eindigt altijd met rek- en strekoefeningen. Zeer gevarieerd dus!

Gezellig samen bewegen bij Zwembad de Waterdam

Tijdens de Aqua Fifty Fit-lessen staat gezelligheid voorop: inspanning tijdens een gezellig muziekje en na de les kunt u heerlijk ontspannen onder het genot van een kopje koffie.
Wist u dat Zwembad de Waterdam speciaal voor senioren een Aquasportabonnement heeft? Met dit abonnement kunt u onder andere deelnemen aan Aqua Fifty Fit, Aquavitaal, Aquarobics en Aquajoggen.

Blijf fit met Aqua Fifty Fit

Wanneer?

Dinsdag 09.00 – 09.45 uur
Donderdag 09.00 – 09.45 uur

U kunt de actuele tijden hier vinden.

Tarief 2024:

Losse les € 7,40
12-badenkaart* € 74,00

Het is nu ook mogelijk om gratis met de 60+ bus van en naar De Waterdam te gaan, zie https://www.waterdam.nl/informatie/de-60-bus/

* Op de meerbadenkaarten gelden onze algemene voorwaarden


Bekijk ook eens

Realisatie: Branding New