Bel ons op 0299-365 003 en wij helpen u direct

Het leukste bad

Van de regio!

Aquavitaal

Een leven lang fit met Aquavitaal

Goed nieuws voor iedereen die graag in beweging wil blijven maar niet graag naar de sportschool wil: Zwembad de Waterdam biedt u Aquavitaal, hét vitaliteitsprogramma voor actieve senioren ontwikkeld door Sportfondsen Nederland.

Wat is Aquavitaal?

Senioren Aqua Fitness

Aquavitaal valt vaak onder de kopjes zwemmen voor ouderen of zwemmen voor senioren, maar eigenlijk is Aquavitaal simpelweg gymnastiek in het water. Het is een laagdrempelige en gezellig training die in ondiep water wordt uitgevoerd. 

Verbeter uw kracht, lenigheid en snelheid

Met Aquavitaal houdt u uw spieren en gewrichten sterk en soepel. Tijdens wekelijkse lessen verbetert u in ondiep water uw kracht, lenigheid en snelheid. U doet eenvoudige oefeningen die gebaseerd zijn op algemene dagelijkse bezigheden, zoals reiken, draaien, zitten en staan. De oefeningen van Aquavitaal worden uitgevoerd op passende muziek en zijn goedgekeurd en mede samengesteld door een fysiotherapeut.

Blijf vitaal bij Zwembad de Waterdam! – Zwemmen 60 plus

Wilt u ook graag in beweging blijven, houdt u van water, muziek en gezelligheid? Dan is Aquavitaal zeker iets voor u! Even lekker de stijve spieren loszwemmen en daarna gezamenlijk alledaagse oefeningen doen in het water onder begeleiding van een professionele instructeur. Ideaal voor een soepeler lichaam en een gezonder gestel. 

Professionele lessen bij Zwembad de Waterdam

De instructeurs van de Waterdam zijn via intensieve trainingen door een team van Aquafitness-professionals volledig geschoold voor het geven van Aquavitaal-groepslessen. Bovendien worden zij drie keer jaar bijgeschoold, waarbij er nieuwe ideeën en variaties worden aangedragen om de lessen nog professioneler en leuker te maken voor de deelnemers. Zij zijn hierdoor ook in staat om goed in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van deelnemers. Aquavitaal is blijvend in ontwikkeling en daar plukt u als deelnemer de vruchten van!

Leuk: sporten met een doel

Wilt u graag doelgericht trainen? Dat kan met de beweegprogramma’s bij Zwembad de Waterdam. Onze beweegprogramma’s duren vier maanden met vooraf vastgelegde doelstellingen per lessencyclus. Hierbij kunt u denken aan verbetering van uw lenigheid, balans, uithoudingsvermogen, kracht en conditie. Iedere les is een stap op weg naar het behalen van het doel. Dit werkt motiverend en maakt het sporten nog leuker. Uiteraard is het voornaamste doel dat uw gezondheid via uitdagende en leuke lessen wordt verbeterd.

Aquasportabonnement

Wist u dat Zwembad de Waterdam speciaal voor senioren een Aquasportabonnement heeft? Met dit abonnement kunt u onder andere deelnemen aan Aquavitaal, Aqua Fifty Fit, Aquarobics en Aquajoggen.

Aquavitaal bij Zwembad de Waterdam

Wanneer?

Woensdag 11.00 – 11.45 uur

U kunt de actuele tijden hier vinden.

Tarief 2024:
De kosten bedragen € 26,60 per maand*  voor 1x per week les (exclusief eenmalige aanschaf van de magneetpas indien u deze nog niet bezit).

Klanten die het aquasportabonnement afnemen kunnen zonder extra kosten ook deelnemen aan Aquavitaal.

Onze instructrice is opgeleid tot Reumakundige waardoor deze activiteit bijzonder geschikt is voor mensen met een reumatische aandoening.

Download het formulier automatische incasso

Het is nu ook mogelijk om gratis met de 60+ bus van en naar De Waterdam te gaan, zie https://www.waterdam.nl/informatie/de-60-bus/

* Op dit abonnement gelden onze algemene voorwaarden


Abonnementen

Deze abonnementen zijn geschikt voor deze activiteit:

AquasportabonnementMeer informatie →

Bekijk ook eens

Realisatie: Branding New